Henk van Grinsven

Henk van Grinsven, directeur van Van Raak Staal

“Door het inschakelen van Hans van Lith kon ons personeel zich blijven concentreren op de kernactiviteiten. De dagelijkse werkzaamheden hebben niet geleden onder de implementatie en het project is niet stil komen te liggen doordat dagelijkse werkzaamheden voor moesten gaan.

Niet alleen zijn kennis van automatisering maar ook zijn financieel /administratieve achtergrond is een grote meerwaarde in de begeleiding van het project geweest. Het was ideaal dat we ook randzaken als infrastructuur en hardware aan hem over konden laten, dat scheelde een hoop geregel.

Het is erg prettig dat hij, onder andere door zijn brede ervaring, ons vaak onderbouwde mogelijkheden heeft aangedragen waardoor wij zelf de keuzes hebben kunnen maken, we zijn niet overgeleverd geweest aan een keuze die een automatiseerder voor ons maakt.

Ik ken Hans van Lith al meer dan 10 jaar en heb veel vertrouwen in hem, hij heeft zowel een achtergrond bij beursgenoteerde bedrijven als bij familiebedrijven en weet daardoor wat er kan spelen in een bedrijf. Doordat hij nu als zelfstandige werkt kan hij gemakkelijk opschalen, die flexibiliteit is prettig. Hij heeft een hands-on mentaliteit en maakt gemakkelijk de vertaalslag van theorie naar praktijk. Hij kan in processen denken en vertaald dat naar operationele acties. Hij geeft input over zaken waar we zelf niet aan gedacht hebben.

De verwachtingen die ik vooraf had over de rol van Van Lith zijn absoluut uitgekomen, het implementatietraject is gemakkelijker gegaan dan gedacht. Mijn mensen konden rustig wennen aan de naderende komst van een nieuw pakket.

Als ik nu weer voor de keuze zou staan dan zou ik het op dezelfde wijze opnieuw doen. Mijn insteek was: als Van Lith niet zenuwachtig wordt, dan kan ik rustig slapen. Ik heb goed geslapen!”

Van Raak Staal

Van Raak Staal is een groothandel in staal en non-ferro metalen, heeft vestigingen in Tilburg en Oss en bedient van daaruit vooral het zuiden, midden en oosten van het land. Van Raak Staal wil zich onderscheiden door een hoge servicegraad, zowel door het aanhouden een breed en diep assortiment als door een grote leverbetrouwbaarheid. De metaalhandel onderscheid zich door complexe prijs- en kortingsstructuren en de diverse bewerkingsopties van de producten. Van Raak Staal heeft het afgelopen jaar het pakket Metaal vervangen door Easy2trade van leverancier Inad. VLJ Consultancy, Hans van Lith heeft het proces als projectleider begeleid.

De werkzaamheden:

  • Het begeleiden van de implementatiesessies: de instellingen van het nieuwe pakket werden bepaald, nieuwe werkprocessen werden besproken en noodzakelijke aanpassingen aan Easy2Trade werden vastgelegd.
  • Het installeren en implementeren van het nieuw administratief pakket Multivers (te koppelen aan Easy2Trade).
  • Het begeleiden van het inkoopproces van hardware, systeemsoftware en andere complementaire producten: opvragen offertes, offertevergelijking, advisering tussenpersoon, opvolgen oplevering, gedeeltelijk installatie, instructie gebruikers.
  • Het begeleiden en gedeeltelijke uitvoering van conversies: geautomatiseerd opschonen van verschillende bestanden uit het oude pakket, begeleiden handmatige opschoning, bestanden ‘omvormen’ om in te kunnen lezen in het nieuwe pakket.
  • Het beoordelen en indienen van foutmeldingen en wijzigingsaanvragen en de opvolging daarvan.
  • Het begeleiden van testsessies en opleidingen: plannen testsessies, opstellen teststructuur en de controle op het volgen daarvan door gebruikers, begeleiden gebruikers bij het testen zelf.
  • Het begeleiden bij de live-gang: mede-opstellen procedures en inbouwen controlemechanismen.

Geinteresseerd en meer informatie ontvangen?

Maak een afspraak