Managementinformatie

Efficiënt leidinggeven begint met goede informatie.

Speciale aandacht (voor, tijdens en na de implementatie van het ERP-pakket) verdienen de rapportages en de managementinformatie. Vaak voldoen de meegeleverde rapportages niet aan de eisen van het bedrijf, ze bieden te weinig of juist te veel informatie.

De meeste ERP-pakketten hebben manieren om rapportages aan te passen, koppelingen met Officepakketten te leggen of gegevens te exporteren naar b.v. Excel.

Business intelligence

Business intelligence tools zijn softwareprogramma’s die een schil over de gegevens van het ERP-pakket leggen (én eventueel over andere gegevensbestanden). Door de gebruiksvriendelijke interface kun je hiermee op een heel flexibele manier naar je gegevens kijken en laten zien als b.v. een tabel of grafiek. Er kan een “dashboard” gemaakt worden waarop in één oogopslag te zien is hoe het bedrijf er voor staat (uiteraard mits alle/voldoende gegevens ingevoerd zijn).

Ook bij deze programma’s zal men de presentatie van de gegevens aan willen passen aan de eigen wensen.

Macro's in Excel of Word

De meeste ERP-pakketten kunnen gegevens naar Excel exporteren. Soms krijg je echter zo’n bulk aan gegevens dat je nog uren bezig bent om de benodigde informatie samen te stellen. Voor een eenmalige rapportage is dat niet erg maar als die rapportage elke week nodig is, dan kunnen macro’s een uitkomst zijn.

Deze macro’s kunnen een groot aantal taken geautomatiseerd uitvoeren. Hierdoor wordt het samenstellen van een rapportage vanuit een grote hoeveelheid gegevens toch een fluitje van een cent.

Geinteresseerd en meer informatie ontvangen?

Maak een afspraak