< Alle posts

Bent u klaar voor na de crisis?

In economisch moeilijker tijden wilt u misschien niet te ver in de toekomst kijken. De korte termijn geeft al genoeg uitdagingen. Maar bent u dan wel klaar voor de race die ongetwijfeld gaat komen ná de crisis? Is het nu niet bij uitstek de tijd om aan de organisatie te werken? Want als het straks weer ‘los’ gaat, dan wilt u liefst niet te veel tijd besteden aan de opbouw van de organisatie. Dan wilt u de commerciële kansen kunnen grijpen!

Nu is dus het moment om de organisatie eens goed onder de loep te nemen. Zitten de juiste mensen op de juiste plaats? Hebben zij de gereedschappen die nodig zijn om optimaal te functioneren?Ook de automatisering kunt u zien als gereedschap. Als dat gereedschap niet meer past bij het bedrijf of als u door verouderd gereedschap niet meer kunt voldoen aan de verwachtingen van uw klant, dan heeft u straks al bij voorbaat een achterstand.

Flexibiliteit is in tijden als deze het sleutelwoord. Door de automatisering flexibel in te richten kunt u straks snel opschakelen. Als er dan ook nog een goede dosis gebruiksvriendelijkheid aan toe wordt gevoegd, dan kunnen nieuwe medewerkers straks snel ingewerkt worden.

Een terminal-server omgeving is voor veel bedrijven een ideale en zeer flexibele oplossing. De programma’s staan op een centrale server en de pc’s leggen een verbinding met die server. Op de pc’s zelf hoeft daardoor vrijwel niets te worden geïnstalleerd. Nieuwe medewerker? Pc uit de doos, aansluiten en werken!Het aansluiten van een nieuwe vestiging gaat bijna zo simpel, via het goedkope internet legt u een afgeschermde verbinding en de medewerkers op de tweede locatie kunnen nét zo werken als op de thuisbasis. Het thuis of onderweg werken wordt natuurlijk ook op dezelfde makkelijke manier mogelijk gemaakt.

De programma’s die u gebruikt moeten, als gezegd, gebruiksvriendelijk zijn. Bedrijfsbrede software of ERP-pakketten die vroeger alleen voor het grootbedrijf betaalbaar waren, zijn nu ook beschikbaar voor het MKB. Hierdoor is het mogelijk geworden veel bedrijfsprocessen door één geïntegreerd pakket te laten ondersteunen. Niet meer drie keer overtypen, exporteren en importeren, maar de gegevens slechts één keer invoeren en de hele organisatie kan er gebruik van maken.

Deze software is zeer complex, juist omdat het veel bedrijfsprocessen integreert. Het is daarom zaak bij de selectie ervan niet over één dag ijs te gaan. Hans van Lith heeft een unieke methode ontwikkeld die de selectie van een pakket handen en voeten geeft. Uw bedrijfsprocessen én de details die daarbij horen, worden snel en zorgvuldig in kaart gebracht. Uiteraard worden de unieke eigenschappen van uw bedrijf én uw visie op de toekomst daarbij niet vergeten. Hiermee kunnen we de software selecteren die het best bij uw bedrijf past. Houd er rekening mee dat de invoering van zo’n ERP-pakket vrij lang duurt en nogal wat tijd vraagt van uw medewerkers. Misschien nóg een reden om het nu te doen?

Als u nu uw automatisering aanpakt, dan is uw bedrijf straks klaar voor ná de crisis.

Geinteresseerd en meer informatie ontvangen?

Maak een afspraak